Begroting

Organiseer en volg het opstellen en goedkeuren van je begroting per afdeling stap voor stap. Wij maken het mogelijk met Mendix on top of AFAS. 

ddots
Begroting beheren met Mendix

Terugkerend proces

Het opstellen en goedkeuren van je begroting is een jaarlijks terugkerend proces. Alle gegevens zijn in de basis vastgelegd in AFAS. Maar de simulaties en berekeningen maak je hoogstwaarschijnlijk nog steeds in Excel. Dat betekent ieder jaar weer de data exporteren en vervolgens per afdeling bepalen welke factoren het komend jaar van invloed zijn op de begroting. 

Begrotingsproces beheren met Mendix
Begroting emails proces Mendix

Lastig te volgen

Deze Excel documenten worden heen en weer gemaild, net zolang tot afdeling en management akkoord zijn. Dit proces is lastig in software te borgen waardoor je beperkt zicht hebt op de status en voortgang. Pas na definitief akkoord, wordt het resultaat per afdeling in je financiële software vastgelegd. 

Het kan anders

Met Mendix kun je op ieder moment de status van de verschillende onderdelen van de begroting zien. En hoef je geen Excel documenten heen en weer te mailen. In de module Begroting is het hele proces van feedback en goedkeuren in software geborgd. Alles wat nu via e-mail en Excel gebeurt, vindt in de online webapplicatie plaats. 

Goedkeuring begroting proces vastleggen Mendix
Page editor begroting ddots Mendix AFAS

Inzicht en overzicht

De begrotingsmodule haalt alle gewenste data uit AFAS op. Je kunt vooruitkijken naar de toekomst en op basis daarvan het goedkeuringsproces starten. Dit hele proces automatiseer je precies zoals je wilt. Na de definitieve goedkeuring wordt alle data weer in AFAS opgeslagen en is je begroting voor het komende jaar vastgelegd. 

Meer weten?

  • Bellen is het snelst; je bereikt ons op 0885888690. 
  • Komt dat niet uit? Laat je gegevens achter in het formulier en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.