Altijd een streepje voor dankzij een optimale planning 

Altijd een streepje voor dankzij een optimale planning met Mendix en ddots

Hoe groter je bedrijf, hoe complexer meestal het planningsvraagstuk. Het optimaliseren van je planning en daarmee ook bedrijfsvoering, biedt mogelijkheden om je te onderscheiden van de concurrentie. Juist daarom wil je een stap verder gaan dan standaardsoftware je kan bieden. Zodat je de flexibiliteit hebt om het op jullie eigenzinnige manier doen. Hoe krijg je dat voor elkaar? 

Stamgegevens vastleggen 

Het vastleggen van informatie over medewerkers, orders, materieel, voorraad, etc. heb je waarschijnlijk prima op orde in een goed ERP-systeem zoals AFAS. Daarin kun je alle stamgegevens kwijt en daardoor weet je precies wat of wie er wanneer beschikbaar is. 

Koppelen aan datum 

Het wordt meestal lastiger zodra je hier een datum aan wil koppelen; zoals gewenste of geplande leverdatum, wanneer weer op voorraad of beschikbaar, etc. Ook ontbreekt het vaak aan overzichten. Je kunt niet makkelijk zien wat wanneer beschikbaar is. Terwijl je die informatie wel hard nodig hebt om je planning samen te stellen.  

Beperkte groei 

Je kan geen planningen maken zonder data. Daar staat of valt het mee. En zo lang je bedrijf klein is, red je het nog een tijdje met Excel overzichten of standaard planning tools. Maar naarmate je bedrijf groeit, loop je steeds vaker tegen de beperkingen van zulke methodes aan. En dat beperkt de verdere groei van je bedrijf. 

Flexibiliteit ontbreekt 

Doordat de software niet aansluit op je proces, kun je niet flexibel inspringen op pieken en dalen en/of onverwachte veranderingen in de markt. Standaardsoftware kun je niet aanpassen of uitbreiden. Software op maat is is meestal wel aan te passen, maar dat is meestal niet makkelijk en/of snel te doen of je betaalt de hoofdprijs. 

Maatwerk dat wel werkt 

Bij ddots maken we met Mendix ook software op maat. Maar omdat dit low-code software is en we dus op een visuele manier bouwen met standaardcomponenten, zijn wijzigingen makkelijker en sneller uit te voeren dan bij veel andere maatwerk software. Zonder dat je de hoofdprijs betaalt. De kracht van Mendix komt naar voren bij complexe en specifieke processen zoals planning.  

Inspelen op veranderingen 

Met deze low-code software bouw je oplossingen waardoor je flexibel inspeelt op veranderingen in je organisatie (zoals pieken en dalen) of in de markt (zoals corona-maatregelen). Denk maar aan processen zoals click & collect. Die waren tot een paar jaar terug niet nodig, maar moesten door die maatregelen ineens snel opgetuigd worden. En dan is het fijn als je software hebt waarin je dat makkelijk en snel kan organiseren. 

Een streepje voor 

Mendix vormt een ideale combinatie met AFAS. Het haalt alle bedrijfsgegevens die in AFAS zijn vastgelegd real-time op en vult het aan met velden die nu ontbreken. Daardoor kun je data vullen en verrijken. En tegelijkertijd visualiseren in verschillende soorten overzichten zoals kalenderweergaves e.d. Zo heb je alle flexibiliteit die je kunt wensen om makkelijk en overzichtelijk te plannen. En heb je altijd een streepje voor dankzij optimale planning. 

Investeren in groei 

Hoeveel tijd, geld en frustratie zou het schelen als je organisatie kan plannen op een manier die bij jullie proces past? Er komt een moment dat het zich leent om te investeren in plannen op maat, wetende dat je bedrijfsmodel uitgroeit naar iets groots. Dus als je voelt dat die tijd is aangebroken, neem dan contact met ons op. We laten je graag zien hoe je het planningsprobleem van jouw organisatie met Mendix oplost. Zodat jouw organisatie zorgeloos kan plannen en door kan groeien. 

ddots brochure mockup

Download jouw ddots brochure