De route naar digitale wendbaarheid: Start

De route naar digitale wendbaarheid- Start

Bij ddots bouwen we samen met onze klanten aan digitale wendbaarheid. Dat betekent voor ons dat jouw organisatie in staat is om snel, flexibel en innovatief in te spelen op nieuwe kansen en veranderende omstandigheden. Die competentie ontwikkel je niet zomaar. Wij werken met een methode die theorie en praktijk combineert om stapsgewijs te groeien. Die methode bestaat uit drie fases: Start, Structure, Scale. In dit artikel nemen we je mee in fase 1 uit: Start.

Fase 1: Start

In deze fase is het belangrijk om bekend te worden met low-code en de waarde hiervan aan te tonen in de interne organisatie.

Portfoliosessie

Tijdens een portfoliosessie betrekken we vertegenwoordigers van jullie Business en IT om samen te verkennen waar momenteel in jullie applicatielandschap knelpunten worden ervaren en waar een maatwerktoepassing een oplossing kan bieden. Per item beoordelen we met elkaar hoeveel waarde met de kans potentieel gecreëerd wordt, en hoe complex het project zou zijn. De uitkomst is een selectie van één of twee kansen waar we met zo min mogelijk effort zoveel mogelijk waarde kunnen creëren.

Eerste app lanceren

Op basis van de portfoliosessie gaan we aan de slag met het ontwikkelen van een eerste maatwerkapplicatie. Deze moet snel ontwikkeld, gelanceerd en gebruikt kunnen worden, en moet snel zijn waarde kunnen gaan bewijzen. Dankzij low-code kan je dit waarmaken, je ontwikkelt gebruikelijk binnen vier tot zes weken een Minimum Viable Product (MVP).

Successen vieren

Jouw eerste maatwerkapplicatie op basis van low-code is een daverend succes en werpt haar vruchten af. En dat gaan we laten zien! We dragen het succes breed uit en maken andere collega’s en afdelingen ook enthousiast. Dit vormt het fundament voor de volgende fase van de route naar digitale wendbaarheid: Structure.

ddots brochure mockup

Download jouw ddots brochure