Een mobiele webapplicatie in 3 dagen

KWEEKERS klantevent ddots MOOQE Mendix mobiele webapplicatie low-code software

Als software ontwikkelaars zijn we dol op automatiseren. Dus toen onze partner KWEEKERS onlangs een event organiseerde voor hun 5e verjaardag, ontstond spontaan het idee om samen met partner MOOQE een webapplicatie te bouwen om de aanwezigheid van genodigden tijdens het evenement makkelijk te registreren. Zo gezegd, zo gedaan! 

Low-code software U-Turn 

Net als ddots werkt ook MOOQE met low-code software. Met hun platform U-Turn maak je geavanceerde datakoppelingen op een eenvoudige manier, zonder te programmeren. In slechts drie stappen koppel je systemen en versimpel je processen. Dat combineert natuurlijk uitstekend met Mendix, waarin je vanuit één platform applicaties ontwikkelt die volledig aansluiten op unieke bedrijfsprocessen. 

Mobiele webapplicatie 

Om de ongeveer 175 deelnemers van het klantevent gedurende de dag makkelijk te registreren, ontwikkelden we met Mendix een mobiele webapplicatie. Alle aanmeldingen werden voorafgaand aan het evenement vastgelegd in de cursusadministratie in AFAS. Voor iedere deelnemer werd door Mendix automatisch een unieke code aangemaakt die middels een QR-code in een e-mail naar de deelnemers werd verstuurd.  

Present melden en notities vastleggen 

Tijdens het evenement konden de 12 gastheren en -vrouwen van KWEEKERS via de app de QR-codes van bezoekers scannen om ze eenvoudig present te melden. Hierbij was het ook mogelijk om notities per deelnemer vast te leggen in de webapplicatie. De app bevatte tevens een zoekfunctionaliteit zodat deelnemers handmatig present gemeld konden worden als de QR-code niet werkte. 

Integratie AFAS, Mendix en U-Turn 

Aan de Mendix-applicatie was een API-laag toegevoegd zodat U-Turn data uit de Mendix-applicatie kon ophalen en nieuwe data kon aanmaken. U-Turn haalde zo de presentmeldingen en notities op uit Mendix, breidde deze dataset uit waar nodig en zorgde ervoor dat deze vervolgens real-time in AFAS werd geüpdatet. Zo hoefde er niets handmatig vastgelegd te worden en bleef de data in AFAS continu up-to-date. 

In 3 dagen gebouwd 

De app is in 3 dagen ontwikkeld door collega’s van ddots in samenwerking met MOOQE. Inclusief de API-koppeling tussen Mendix en U-Turn. Dit is een mooi voorbeeld van wat je in zo’n korte tijd kunt bouwen met Mendix on top of AFAS. En hoe je processen zoals deze op een eenvoudige manier volledig kunt automatiseren. De samenwerking met MOOQE leidde zo tot een mooie use-case en eentje die wat ons betreft naar meer smaakt!  

Heeft jouw organisatie ook behoefte aan een mobiele webapplicatie? Neem contact met ons op voor een demo. We laten je graag kennismaken met de kracht van Mendix

ddots brochure mockup

Download jouw ddots brochure