Is jouw bedrijf ook toe aan een eigen portal?

Is jouw bedrijf ook toe aan een eigen portal ddots mendix afas

Het aantal softwarepakketten dat binnen een organisatie gebruikt wordt, groeit. Niet alle afdelingen werken met dezelfde pakketten en voor sommige processen heb je informatie uit verschillende pakketten nodig. Op zulke momenten biedt een eigen portal uitkomst. Hierin combineer je informatie uit verschillende bronnen waardoor je effectiever en efficiënter werkt. Wat zijn nog meer voordelen van zo’n portal? 

Meerdere software tools 

Als organisatie kun je tegenwoordig niet meer zonder software. Je legt je ondersteunende processen bijvoorbeeld vast in AFAS en voor je primaire bedrijfsprocessen gebruik je weer andere tools. Die informatie is vaak zo specifiek dat het niet met een standaard ERP-pakket te automatiseren is. In de zorg gebruik je bijvoorbeeld naast AFAS een andere tool om je elektronische cliëntendossiers bij te houden. 

Bronnen handmatig combineren 

Die tools werken prima los van elkaar. Maar het samenbrengen van informatie uit die verschillende bronnen is niet altijd even makkelijk. Dit gebeurt bijvoorbeeld handmatig met zelfgebouwde overzichten in Excel. Bijvoorbeeld om de parameters van een contract te monitoren en meten of de projectverantwoording van diverse subsidies bij te houden. 

Tijdrovend en minder efficiënt 

Het vervelende van dit soort Excels is dat ze tijdrovend zijn, foutgevoelig en niet efficiënt. Je hebt bijvoorbeeld alleen dat ene overzicht en andere weergaven zijn niet mogelijk. De data moet regelmatig handmatig bijgewerkt worden want de realtime data staat ergens anders. Dit maakt het lastiger om de overzichten te delen met andere partijen en daardoor ontbreekt het vaak aan actueel inzicht. 

Samenbrengen in een portal 

Op zulke momenten biedt een portal de oplossing. Hierin combineer je data uit verschillende softwareprogramma’s en haal je deze realtime op. Je beschikt zo altijd over actuele cijfers. Met een low-code platform zoals Mendix zijn dit soort portals makkelijk te bouwen. Je bepaalt zelf welke data uit welke tool moet worden opgehaald. En in welk soort overzichten je deze getoond wil hebben. 

Makkelijker samenwerken 

Een portal maakt de samenwerking tussen afdelingen en externe partijen makkelijker. Je geeft betrokkenen makkelijk toegang tot de portal. Ieder krijgt zijn eigen rol en autorisatie. Zo heb je allemaal op elk moment dezelfde data tot je beschikking. En laat je bijvoorbeeld een cliëntendossier en een ERP-systeem in één portal samenkomen. Alle data is op een plek beschikbaar. 

Unieke gebruikerservaring 

Met een portal creëer je een unieke gebruikerservaring aan de voorkant. Het maakt niet uit welke software er aan de achterkant wordt gekoppeld. AFAS, Sharepoint, EPD, CRM, WMS, FMS, ITSM, bedrijfsspecifieke software, het kan allemaal. Wanneer nodig pas je die informatie aan in de portal en wordt dit door Mendix in de achterliggende software verwerkt. Zo werk je altijd met de meest actuele informatie, maar nu efficiënt en effectief vanuit een portal. 

Is jouw organisatie ook toe aan een eigen portal? Neem contact met ons op voor een demo. We laten je graag kennismaken met de kracht van Mendix. 

ddots brochure mockup

Download jouw ddots brochure