Een eager en integer team

Marnix: ‘Bij ddots zijn we echt eager en integer’

Processen en sales: dat is waar onze Marnix (25) zijn ambitie ligt. Daar kwam hij achter tijdens zijn twee studies Commercie en Technische Bedrijfskunde en het traineeship dat hij volgde bij onze partner KWEEKERS. Tijdens dat traineeship werd hem al snel duidelijk dat hij iets anders wilde dan consultancy. Een combi tussen consultancy en sales zag hij wel zitten. Daarom ging hij aan de slag als Accountmanager bij KWEEKERS. Sinds november 2021 doet hij daar een schepje bovenop: hij ondersteunt nu zowel KWEEKERS als ddots met zijn sales skills. Hoe Marnix dit ervaart en weet te managen, vertelt hij zelf.

Letterlijk binnengerold bij ddots

KWEEKERS en ddots zijn partnerbedrijven en vallen beide onder de KWEEKERS Groep. Zodoende kwam Marnix in contact met ddots. Marnix: “Gerard kwam bij mij op de lijn omdat er ruimte was voor een salesfunctie in het team van ddots. Door de toevoeging van een Accountmanager aan het team zou iedereen zich kunnen focussen op zijn eigen primaire taken. Ik op de commerciële kant en consultants op het bouwen van maatwerkapplicaties voor klanten in Mendix. Dit triggerde mij direct.” Marnix was overigens nog niet klaar om KWEEKERS te verlaten en gelukkig hoefde dit ook niet. Waarom zou je kiezen als je het ook kan combineren? Marnix: “Er werd mij de kans geboden om 50-50 te gaan werken. Dat houdt in dat ik mezelf de helft van de week inzet voor KWEEKERS en de andere helft voor ddots. In het begin was dit nog even zoeken, vooral agenda-technisch. Ik moest goed kijken wanneer ik voor wat tijd ging vrijmaken. Inmiddels heb ik hier mijn draai wel in gevonden.”  

De combifunctie zorgde voor een nieuwe uitdaging voor Marnix. Door het traineeship had hij een goede basis van AFAS. Nu kwam Mendix daarbij. Marnix: “Mendix was iets compleet nieuws voor me. AFAS en Mendix zijn in vergelijking met elkaar een andere tak van sport. AFAS stelt je in staat om ondersteunende bedrijfsprocessen te automatiseren. Daarin gaan zij heel ver, maar er zullen altijd unieke en primaire bedrijfsprocessen overblijven die niet geautomatiseerd kunnen worden in AFAS. Daar komt de kracht van Mendix om de hoek kijken. Door de integratie tussen Mendix en AFAS kun je letterlijk al je bedrijfsprocessen automatiseren en optimaliseren. Het verschil zit hem heel erg in de interface van beide systemen. Ik moest eigenlijk een heel nieuw platform leren kennen en begrijpen. Dat voelde voor mij als een uitdaging, maar ook deze ben ik aangegaan. Door de juiste aandacht en hulp van mijn collega’s kreeg ik al snel een gevoel bij Mendix. Inmiddels weet ik mijn weg goed te vinden, maar mocht het een keer niet lukken, kan ik ook altijd terugvallen op mijn collega’s.”

Samen op zoek naar de beste oplossing

Als Accountmanager houdt Marnix zich met veel verschillende zaken bezig. Juist die diversiteit houdt hem scherp. “Eigenlijk ben ik verantwoordelijk voor het managen van het gehele proces rondom sales”, zegt Marnix. “Dat gaat in verschillende fasen, wat uiteindelijk een doorlopend proces wordt. In het begin focus ik me echt op het opbouwen van relaties met (potentiële) klanten. Ik ga dan, samen met de klant, op zoek naar waar wij hen mee kunnen helpen. Ik onderzoek bijvoorbeeld of er sprake is van een specifiek probleem of dat er juist behoefte is aan een optimalisatie. Vaak laat ik dan Gerard meekijken. Door zijn brede kennis kan hij op een dieper level meedenken. Zo kunnen we de best passende oplossing aanreiken. Wanneer de samenwerking is gestart, draag ik het stokje over aan de projectleiding. In de tussentijd onderhoud ik wel regelmatig het contact met onze klanten voor een warme overdracht tussen mij en de projectleiding.”

De kracht van verschillende labels

Als partners binnen de KWEEKERS Groep werken KWEEKERS en ddots regelmatig samen voor klanten. Dat is een enorme kracht: waar KWEEKERS zich focust op de implementatie en optimalisatie van de software van AFAS, gaat ddots daar een stapje verder in. Wij ontwikkelen maatwerkapplicaties voor klanten die naadloos aansluiten op hun AFAS-omgeving. Daarmee kunnen we zelfs de meest unieke processen volledig automatiseren. Marnix: “Doordat KWEEKERS en ddots vaak samenwerken, en we beide onder één dak opereren, vloeien werkzaamheden vaak naadloos in elkaar over. Soms ben ik bij een klant vanuit KWEEKERS. Tijdens het gesprek komen we er dan samen wel eens achter dat Mendix wellicht een betere optie is. Uiteindelijk zorgt dat ervoor dat ik mee kan denken met de klant en daardoor de beste oplossing kan voorleggen. Door de afwisseling sta ik altijd aan!”

Het ddots effect

Binnen ddots stellen we ambitieuze doelen en doen we er alles aan om deze te behalen. Dat blijkt wel uit de groei die we de afgelopen maanden hebben doorgemaakt en het verschil dat we maken als Mendix partner. Wij noemen dat het ddots effect. Ook Marnix voelt dat zo: “Bij ddots zijn we echt eager en integer. We werken hard, doen er alles aan om te groeien en streven vooruit. We staan iedere dag weer met plezier op voor software en Mendix. Maar naast werken is er natuurlijk ook nog voldoende tijd om te ontspannen. Daar wordt ook echt aandacht aan besteed bij ddots. Er worden bijvoorbeeld regelmatig ddays georganiseerd. Op die dagen delen we inhoudelijke kennis met elkaar, maar staan we ook stil om elkaar beter te leren kennen. Omdat ddots een label is van de KWEEKERS groep, sluit ons team ook standaard aan bij KWEEKERSdagen, die maandelijks georganiseerd worden. Na het inhoudelijke gedeelte sluiten we de dag dan met zijn allen af met een goede borrel. Dat is altijd gezellig!”

Een rooskleurige toekomst

Marnix is een echte strever. Leergierig en ambitieus als hij is blijft hij investeren in zijn eigen ontwikkeling: “Inmiddels heb ik ook het salesprogramma bij Mendix gevolgd. Die heb ik bijna afgerond. Tijdens de cursus ben ik meer te weten gekomen over Mendix zelf, het licentie model en de Cloud van Mendix. Hierdoor heb ik meer verdiepende kennis en kan ik onze klanten nog meer informatie geven.’’ Zijn toekomst bij ddots heeft hij inmiddels ook al min of meer uitgestippeld. “Ooit hoop ik meerdere Accountmanagers aan te kunnen sturen”, grinnikt Marnix. “Ik zou het super vinden om onze toekomstige medewerkers op sleeptouw te nemen en te mogen inwerken. Ik zou ze behoeden voor de fouten die ik heb gemaakt, haha. En ik zou ze ook graag mijn kennis willen bijbrengen. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.”

Word jij ook onderdeel van het ddots team?

Ben jij ook net zo gedreven als Marnix én heb je de ambitie om jezelf verder te ontwikkelen? Of ben je enthousiast om jouw carrière bij ddots te beginnen of een volgende stap te maken? Bekijk dan onze openstaande vacatures eens via:

ddots brochure mockup

Download jouw ddots brochure