Als Mendix Consultant zet je samen met de klant processen om in een applicatie

Joeri Mendix Consultant bij ddots

Joeri: “Een open sfeer, maar tegelijkertijd een hard werken mentaliteit. Dat is ddots!”

Inmiddels bestaat ddots bijna anderhalf jaar en in die tijd zijn we flink gegroeid. Zo hebben we veel organisaties kennis laten maken met Mendix on top of AFAS, verwelkomden we nieuwe teamleden en vierden we samen successen. Een van onze gewaardeerde collega’s is Joeri van Stiphout (30). Sinds november 2021 maakt hij deel uit van ons team en daar zijn we trots op! In dit verhaal vertelt hij jullie over zijn avontuur bij ddots tot nu.

Joeri’s start bij ddots

IT stroomt door Joeri’s bloed. Voor zijn start bij ddots werkte hij onder andere als IT Specialist en Business IT Consultant bij verschillende organisaties. Joeri: “Ik werkte negen jaar op een IT-afdeling bij mijn vorige werkgever. Op een gegeven moment merkte ik aan mezelf dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Eigenlijk kwam die realisatie na een vakantie. De uitdaging was er voor mij een beetje af.”

Toevallig opende Joeri op dat moment zijn LinkedIn inbox en zag hij een bericht van Gerard. Hij wilde graag in gesprek om de mogelijkheden te verkennen om de startup ddots mede van de grond te krijgen. “In zijn bericht vroeg Gerard of ik ervoor open stond om te ontdekken welke rol ik daarin zou kunnen spelen. Ik besloot het gesprek aan te gaan. Al snel werd een tweede gesprek gepland. Dat was niet zo’n traditioneel gesprek; we gingen samen lunchen om een beter beeld van elkaar te krijgen. In het gesprek merkte ik al gauw de vrije sfeer in combinatie met de gedrevenheid binnen de organisatie. Inhoudelijk werd ik ‘doorgezaagd’, maar het was niet te zakelijk. Het feit dat ddots op deze manier communiceert en tegelijk kritisch blijft was voor mij uiteindelijk de doorslaggevende factor.” Zo gezegd, zo gedaan: in november vorig jaar startte Joeri als Consultant bij ddots. Fun fact: hij startte als één van de eerste medewerkers!

Intensief klantcontact voor een optimaal resultaat

In zijn rol werkt Joeri aan maatwerkoplossingen voor klanten door de inzet van Mendix on top of AFAS. Joeri: “Bij ddots werken we in sprints. Dat houdt in dat we heel vaak contact hebben met onze klanten. Als Consultant werk je per één of twee weken aan specifieke delen van de applicatie. Deze delen lever je dan op afgesproken contactmomenten op. Daardoor heb je dus eigenlijk wekelijkse oplevermomenten.”

Het voordeel voor de klant is dat deze betrokken blijft bij het gehele proces én dat er nauw samengewerkt wordt. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan en houd je altijd grip op de ontwikkeling van je applicatie. “We beginnen wekelijks met een planning samen met de klant”, zegt Joeri. “In die planning stemmen we af wanneer we wat opleveren. Daarnaast is er dagelijks een kort contactmoment van ongeveer tien minuten. We eindigen de week met een review. Dan laten we een demo zien en bepalen we hoe we verdergaan met de ontwikkeling van de applicatie. Tussen al deze contactmomenten in ontwikkel ik de applicatie in Mendix. Wat onze werkwijze zo krachtig maakt, is dat we door het gebruik van Mendix samen met klanten processen kunnen omzetten in een applicatie. Deze processen kunnen vaak niet afgevangen worden door ERP-systemen. Mendix kan dit wel. Dit zorgt voor een groot gebruiksgemak voor onze klanten.”

‘’De krachtige combinatie van AFAS met Mendix maakt ddots uniek”’’

Een voorbeeld van een project waar de kracht van ddots en Mendix goed naar voren komt, is het project voor Interbosch. Samen met Gerard mocht Joeri een applicatie bouwen die een slim bestelvoorstel kan genereren. Joeri: “Het project voor Interbosch was heel tof! De producten die zij inkopen komen meestal uit Azië. Door het bouwen van applicatie met gebruik van Mendix, kunnen de producten nu via een containermanagementmodule gepland en beheerd worden. Deze containermanagementmodule laat zien hoe vol de bestelde containers zitten, welke producten deze containers bevatten en hoe het transportproces van deze containers verloopt. Een hele vooruitgang voor deze organisatie, dus!”

Betrokkenheid en eerlijke cultuur

Binnen ddots werken we vier dagen per week voor onze klanten. Daarnaast besteden we één dag in de week aan ontwikkeling van onze collega’s. Dat gaat overigens verder dan alleen werkgerelateerde ontwikkeling. We zetten net zo hard in op de persoonlijke ontwikkeling van onze collega’s. Joeri: “ddots is een jonge, informele club waarbij hard werken voorop staat. Als startup organisatie is er ook intern genoeg ruimte voor ontwikkeling. Daarin worden wij allemaal betrokken. Bij ddots staat hard werken centraal, maar daarnaast is er veel aandacht voor de werksfeer en (persoonlijke) ontwikkeling van collega’s. Er zijn ook mogelijkheden als je zelf de behoefte hebt om een cursus of opleiding te volgen.”

We ondersteunen ambities van onze collega’s zodat zij het uiterste uit zichzelf kunnen halen. Daar wil Joeri graag gebruik van maken. “Wanneer het team uitgebreid wordt met Junior Consultants is er meer aansturing nodig op complexere vraagstukken”, zegt Joeri. “Ik wil me graag toeleggen op de ondersteuning van dergelijke technische vraagstukken.”

Een traineeship dat verder gaat

Vanaf september start ddots met het allereerste traineeship. Een uitgelezen kans voor young professionals of recent afgestudeerden om zichzelf binnen no-time te ontwikkelen tot Junior Consultant bij ddots. Joeri: “Dat traineeship gaat overigens verder dan leren ontwikkelen met Mendix. De trainees worden ook getraind op soft skills, zoals presentatievaardigheden of consultancy vaardigheden. Uiteraard nemen we ze ook mee in de wonderenwereld van AFAS. Eigenlijk word je in zeer korte tijd klaargestoomd om echt aan de slag te gaan bij onze klanten. Natuurlijk wel met de juiste begeleiding en diverse toetsingsmomenten. Na tien weken zit het traineeship er alweer op en ga je, met een rugzak vol kennis, aan de slag als Junior Consultant. Een uitgelezen kans om jezelf in rap tempo te ontwikkelen.”

Word ook onderdeel van het ddots team!

Zie jij het zitten om samen met ons te bouwen aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling? Ben je net afgestudeerd en wil je de eerste stap op de arbeidsmarkt zetten? Of heb je al ervaring, maar ben je toe aan een nieuwe stap? Volg het traineeship en ontwikkel je tot Mendix Consultant of Mendix Low-code software specialist! Wil je meer weten of jezelf aanmelden? Meld je dan vandaag nog aan!

ddots brochure mockup

Download jouw ddots brochure