Hoe het is om als Mendix Consultant bij ddots aan de slag te zijn

Martijn Mendix Consultant bij ddots

Martijn: “Mijn kracht ligt in de communicatie met de klant.”

Maak kennis met Martijn Joustra (30). Deze leergierige, sociale en hardwerkende collega startte zijn avontuur in februari bij ddots. Inmiddels is hij alweer een tijdje werkzaam als Mendix Consultant. Mét veel enthousiasme! Martijn vertelt jullie over zijn tijd bij ddots en zijn ervaringen.

Tijd voor de volgende stap binnen de KWEEKERS Groep

Inmiddels heeft Martijn flinke stappen gemaakt in zijn loopbaan-carrière. Met zijn diploma Technische Bedrijfskunde op zak startte hij als trainee bij KWEEKERS. Binnen no-time groeide hij door tot AFAS Consultant, om vervolgens de stap naar Projectleider te maken. Na tweeënhalf jaar bij KWEEKERS was Martijn toe aan de volgende stap. Op dat moment zat Koen Freriks, één van de oprichters van ddots, midden in zijn onderzoek naar de mogelijkheden van Mendix. Die potentie maakte Martijn nieuwsgierig. Hij besloot op onderzoek uit te gaan om te ontdekken of Mendix bij hem zou passen. Daar was geen twijfel over mogelijk: Martijn was direct enthousiast en zag zichzelf wel bij ddots starten. Afgelopen februari was het dan eindelijk zo ver en daar is hij tot op de dag van vandaag nog steeds erg blij mee.

We vertalen het proces van de klant naar de juiste maatwerkapplicatie

Martijn werkt als Mendix Consultant bij ddots. Binnen zijn functie heeft hij een eigen klantenportefeuille én draait hij zijn eigen projecten. Martijn: ‘’In de basis zijn we bezig met het modelleren van applicaties bij klanten. Vroeger werden applicaties eigenlijk altijd geprogrammeerd. Dat gaat heel diep, het is moeilijk en daar heb je veel kennis voor nodig. Door middel van Mendix is applicaties bouwen een stuk vereenvoudigd. Zie het als een soort legoblokken. Door alle blokken in elkaar te klikken kun je een applicatie bouwen. Het mooie is dat je wel je eigen logica toe kan voegen. We zijn nu niet meer bezig met het schrijven van lange regels codes, maar zetten het visueel voor de klant neer. We vertalen het proces van de klant naar de juiste applicatie. In dat proces nemen we de klant natuurlijk mee. We kijken samen naar de wensen, maken een plan van aanpak en leveren uiteindelijk een op maat gemaakt eindproduct op.”

“Van kleurplaat naar schilderij: samen maken we een topproduct”

Binnen KWEEKERS werkte Martijn met AFAS. Dat vergelijkt hij met een kleurplaat. Martijn: “Met AFAS kun je voor iedere klant een andere kleur gebruiken. De kaders blijven overigens wel hetzelfde. Met Mendix kunnen we de applicatie volledig opentrekken. Daardoor kunnen we zelf de tekening maken en het kleurgebruik bepalen. We kunnen er bij wijze van spreken een schilderij van maken. Juist de mogelijkheid om vanaf nul te starten spreekt mij enorm aan.”

Inmiddels hebben we een flink aantal mooie projecten op onze naam. Daar zijn we trots op. Maar ambitieus als we zijn, kijken we nu al naar onze toekomst. Een toekomst waarbij we graag in teams aan verschillende projecten willen werken om zo nog meer impact te maken. Martijn haalt de meeste energie uit contact met anderen. Applicaties bouwen vindt hij leuk, maar in de toekomst ziet hij zichzelf het liefst in een leidinggevende functie binnen ddots. Martijn: “Mijn kracht is communicatie en het uitvragen van informatie bij de klant. Ik ga graag met de klant in gesprek om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn en hen daarbij van het juiste advies te voorzien. Om samen het proces te schetsen en dit vervolgens naar de technische kant te vertalen. Door samen te werken kom je namelijk veel verder: samen kunnen we een topproduct maken!”

‘’Wij zijn een jong, ambitieus bedrijf dat het verschil wil maken met de combinatie Mendix on top of AFAS’’

Hard werken en hard ontspannen tijdens het traineeship

Zoals eerder benoemd betrad Martijn het werkveld als trainee bij KWEEKERS. In die periode heeft hij heel veel geleerd. Die kennis past hij nog steeds dagelijks toe in de praktijk. Daarom raadt hij het iedereen aan om een traineeship te volgen. Martijn: “In september start het allereerste traineeship bij ddots. In dit traineeship leer je alle fijne kneepjes van Mendix en de toepassingsmogelijkheden voor AFAS. In tien weken tijd worden de trainees klaargestoomd voor het echte werk. Je leert onder andere hoe je een uitvraag bij een klant doet en hoe je er vervolgens voor zorgt dat die uitvraag aansluit bij de wensen van de klant. Vaak is onze valkuil om iets vanuit je eigen perceptie te benaderen, terwijl de klant juist nét iets anders wil. Daarnaast volg je verschillende trainingen in Consultancy vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan trainingen in gesprekstechnieken en presentatievaardigheden.” Alle trainingen zijn erop gericht om onze trainees in korte tijd klaar te stomen tot young professionals.

‘’We staan voor je klaar, maar je moet het wel zelf doen.‘’

Tijdens het traineeship word je opgeleid tot het intermediate niveau van Mendix. Daarin krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Martijn: “Vanuit ddots word je op alle vlakken geholpen zodat je zo goed mogelijk wordt opgeleid. We staan met het hele team voor je klaar, maar je moet het uiteindelijk wel zelf doen natuurlijk!”. Maar: hard werken is natuurlijk ook hard ontspannen. Daarom is er in het traineeship ook volop ruimte om je collega’s beter te leren kennen. “Iedere woensdag wordt er een moment gepland om aan teambuilding te werken”, zegt Martijn. “We zijn nu nog een klein, hecht team, maar zodra we gaan groeien komen er natuurlijk ook meer posities vrij. Je kunt nu vroeg instappen en meegroeien met ddots. Hoe gaaf is dat?!”

Word ook onderdeel van het ddots team!

Zie jij het zitten om samen met ons te bouwen aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling? Ben je net afgestudeerd en wil je de eerste stap op de arbeidsmarkt zetten? Of heb je al ervaring, maar ben je toe aan een nieuwe stap? Meld je dan vandaag nog aan voor het traineeship!

ddots brochure mockup

Download jouw ddots brochure