Danique zet als werkstudent flinke stappen bij ddots!

Danique is werkstudent development Mendix applicaties bij ddots

Danique: “Ik heb dankzij ddots flinke stappen gezet met betrekking tot mijn programmeerkennis”

Bij ddots zijn we altijd op zoek naar nieuw talent en bieden we graag kansen aan de nieuwe generatie IT’ers. Zo ook aan Danique Montanus (21), student Informatica aan de Hogeschool Leiden. Via LinkedIn kwam ze in contact met ddots waarna ze sinds februari ons team versterkt als werkstudent. En daar zijn wij ontzettend blij mee! In dit verhaal vertelt Danique over haar ervaring bij ddots.

Relevante werkervaring opdoen naast je studie

Danique heeft inmiddels haar vierde jaar als student afgerond. Volgend jaar april verwacht ze af te studeren. Tijdens haar eerdere stage heeft ze ervaring opgedaan binnen front-end development. Kort gezegd houdt dat in dat Danique aan de slag ging met het ontwikkelen van een website voor haar stagebedrijf. Dat smaakte naar meer. Na het afronden van haar stage wilde ze graag relevante werkervaring opdoen. Die kans kreeg ze bij ddots. Danique: “In oktober ontving ik van Gerard, één van de oprichters van ddots, een bericht op LinkedIn. Hij vroeg me of ik interesse had om als werkstudent aan de slag te gaan bij ddots. We planden een kennismakingsgesprek in om te onderzoeken of de klik er van beide kanten was.” Die klik bleek er te zijn.

Omdat Danique nog niet bekend was met Mendix, wilde ze zich hier eerst in verdiepen. Danique: “Ik heb hier met Gerard over gespard. Hij raadde me aan om een cursus over widget development te volgen. Op die manier kon ik onderzoeken of hier mijn interesse lag. Uiteindelijk vond ik dat super interessant en besloot ik de uitdaging bij ddots aan te gaan.”

Een belangrijke bijdrage aan digitale wendbaarheid voor onze klanten

Voor Danique is dit haar eerste bijbaan in het IT-werkveld. Ze ondersteunt het ddots team nu drie dagen per week. In die drie dagen houdt ze zich voornamelijk bezig met het maken applicaties, die vervolgens ingezet worden bij klanten. Danique: “Ik ontwikkel maatwerkapplicaties door middel van het React-framework op het Mendix low-code platform. Dat doe ik in samenwerking met mijn collega’s Martijn en Gerard. Zij onderhouden het contact met de klant en zetten hun wensen vervolgens naar mij door. Ik ga dan aan de slag met het ontwikkelen. Mijn focus ligt met name op het bouwen van functionaliteiten en het onderhouden daarvan. Met mijn werk aan deze applicaties lever ik een bijdrage aan de digitale wendbaarheid van onze klanten.”

Een unieke kans en een rugzak vol kennis

Tijdens haar studie heeft Danique veel geleerd over alle verschillende programmeertalen. Doordat ze haar kennis nu daadwerkelijk kan toepassen in het werkveld, merkt ze dat ze flinke stappen heeft gezet binnen haar vakgebied. “Ik merk dat ik sneller nieuwe functies kan toevoegen tijdens het programmeren en deze vervolgens beter kan aanpassen of onderhouden. Daarnaast begrijp ik andermans geschreven codes sneller en het belang van het toepassen van best practices binnen het programmeren” zegt Danique.

Danique: “Het is uniek dat ddots studenten de kans biedt om op deze manier ervaring op te doen in het werkveld. Voordat we dit avontuur startten wisten we niet goed wat we van elkaar konden verwachten, maar door de juiste begeleiding en steun van collega’s hebben we mooie stappen gezet samen.”

De ddots cultuur

Binnen ons team staat één ding centraal: we steken onze handen voor elkaar in het vuur. Als je er even niet uitkomt, staat er altijd een collega voor je klaar om je te helpen. “Ik ervaar ddots als een hechte club”, zegt Danique. “Zodra je een collega om hulp vraagt, staat er niet één collega voor je klaar. Het zijn er gelijk vijf, haha. Dat kenmerkt ddots: de onderlinge samenwerking is super sterk.”

Dat teamgevoel gaat overigens verder dan alleen onze werkzaamheden. We besteden veel tijd aan het versterken van de onderlinge band tussen onze collega’s. Danique: “Zo organiseert ddots bijvoorbeeld ddays. Op die dagen komen alle collega’s naar kantoor. Naast een stuk inhoudelijke kennisdeling is er veel ruimte om elkaar ook privé beter te leren kennen. We gaan op die dagen bijvoorbeeld een ronde wandelen en sluiten de dag af met een borrel. Er is naast hard werken veel ruimte voor ontspanning en de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen.”

Bouwen aan applicaties én je eigen ontwikkeling

Bij ddots investeren we graag in toekomstig talent. Danique heeft daar de afgelopen periode de vruchten van geplukt. “Ik heb flinke stappen gezet met betrekking tot mijn programmeerkennis”, zegt Danique. “Dit was voor mij de ideale kans om de sfeer te proeven in het werkveld. De ervaring die ik als werkstudent bij ddots heb opgedaan kan ik meenemen in de toekomst. Daar ben ik heel dankbaar voor.”

Word ook onderdeel van het ddots team!

Wil jij, net als Danique, relevante werkervaring opdoen om aan jouw CV te bouwen? Je kan bij ons bijvoorbeeld aan de slag als werkstudent om kennis toe te passen in de praktijk en jezelf op professioneel vlak verder te ontwikkelen. Of ben je nog op zoek naar een toffe afstudeerstage om je eerste stap in het werkveld te zetten? Klik dan op de button en meld je vandaag nog aan!

ddots brochure mockup

Download jouw ddots brochure