Zo bepaal je je eigen software roadmap 

Zo bepaal je je eigen software roadmap

Het is herkenbaar bij veel gebruikers van standaard softwareprogramma’s; je hebt geen directe invloed op wijzigingen en toevoegingen aan de software. De bedrijven achter deze tools bepalen zelf hun roadmap. Zij bepalen de koers en welke ontwikkelingen daarbij passen. Hoe kun je toch je eigen software roadmap bepalen? 

Niet aan ieders wensen voldoen 

Bij de ontwikkeling van standaard software zoals het ERP-systeem van AFAS Software wordt gekeken hoe zoveel mogelijk waarde kan worden toegevoegd voor bestaande en nieuwe klanten. Waar heeft het merendeel van de klanten behoefte aan en hoe spelen we daarop in zonder dat het te specifiek voor één bepaalde doelgroep wordt? Dergelijke tools kunnen niet altijd volledig aan ieders wensen voldoen want dat gaat ten koste van de werkbaarheid.  

Automatiseren van ondersteunende processen 

Dat is volkomen logisch als je bedenkt waar deze tools veelal voor bedoeld zijn; het automatiseren van ondersteunende bedrijfsprocessen. Deze processen zijn bij veel bedrijven en afdelingen vergelijkbaar en daarom in een tool te vatten. Maar zodra je vraag specifiek wordt of wanneer je ook je unieke primaire processen hierin wil borgen, loop je tegen een dichte deur aan.  

Mendix voor primaire processen

Bij ddots gebruiken we het Mendix platform om die specifieke vragen en primaire bedrijfsprocessen te automatiseren. Dit platform stelt je in staat om op een makkelijke manier informatie uit verschillende bronnen samen te brengen en aan te vullen. Met Mendix bepaal je je eigen wensenlijst, prioriteiten en backlog en ben je niet afhankelijk van een externe softwareontwikkelaar.  

Applicaties die naadloos aansluiten

Met Mendix ontwikkel je vanuit één platform verschillende applicaties die volledig aansluiten op jouw specifieke en bedrijfskritische processen. Processen die niet eenvoudig in standaard tools te vangen zijn omdat je bedrijf nou eenmaal niet standaard is. Terwijl het voor jouw organisatie van levensbelang is om ook daar in control te zijn en toegevoegde waarde te creëren. 

Op een visuele manier bouwen

Mendix is een low-code platform. Dit betekent dat applicaties op een visuele manier gebouwd worden met een grote diversiteit van building blocks en templates. Daardoor bouwen we snel en op een overzichtelijke manier. Als klant kun je meekijken en precies zien wat we doen en hoe het werkt. 

Zo je eigen roadmap bepalen 

Het bepalen van de roadmap start met een kennismaking en het verkennen van de verschillende business cases die we met Mendix kunnen oplossen. Op basis van de uitkomsten bepalen we de eerste business case waardoor je op korte termijn kosten bespaart, omzet verhoogt en/of risico’s elimineert. En na het succes van de eerste applicatie bepalen we gezamenlijk de vraagstukken voor de volgende applicaties. Zo ben je eindelijk in control van je eigen roadmap en bepaal je zelf de volgorde. 

Is jouw organisatie ook klaar voor zijn eigen roadmap? Neem contact met ons op voor een demo. We laten je graag kennismaken met de kracht van Mendix. 

ddots brochure mockup

Download jouw ddots brochure