Calculatie en product configuratie

Calculeren en producten configureren op basis van jouw bedrijfsregels en voorwaarden zonder beperkingen. Wij maken het mogelijk met Mendix on top of AFAS. 

ddots
Calculatie en productconfiguratie Mendix

Specifieke calculatie rekenregels

Calculatie is vaak specifiek voor een bedrijf. Het sluit precies aan op de rekenregels die in jouw organisatie van toepassing zijn. Zo heb je bijvoorbeeld bij bepaalde volumes extra elementen nodig. Deze voorwaarden zitten vaak in de hoofden van mensen omdat standaard software niet altijd de ruimte biedt om dit volledig op maat in te richten. 

Calculatie productconfiguratie regels Mendix
Productconfiguratie calculatie Mendix

Productconfiguratie met voorwaarden

Dat geldt ook voor product configuraties. Je stelt je maatwerkproducten samen op basis van verschillende onderdelen. Maar niet alle onderdelen kunnen met elkaar gecombineerd worden omdat aan sommige onderdelen voorwaarden verbonden zijn. Ook dit zit vaak in de hoofden van je mensen en kun je niet meenemen in standaard product configuraties.  

Flexibel calculeren en configureren

Doordat deze rekenregels en voorwaarden niet door automatisering ondersteund wordt, loop je risico op het maken van fouten. En dat wil je niet. Met Mendix bouw je een module die naadloos aansluit op de informatie uit AFAS en waarin je op simpele wijze rekenregels en voorwaarden modelleert. Zo kun je foutloos en flexibel calculeren en configureren. 

Flexibel calculeren en configureren Mendix
Mendix Assist calculatie productconfiguratie ddots Mendix AFAS

Module volgt jouw proces

Deze module richten we in op basis van jouw rekenregels en voorwaarden, waardoor deze naadloos aansluit op jullie proces. Alle data zoals voorraadbeheer, levertijden, leveranciers, prijzen etc. wordt realtime opgehaald uit AFAS dus je werkt met de meest recente informatie. Het proces na de calculatie en configuratie wordt automatisch in AFAS vastgelegd, zoals offerte, accordering, bestelling en levering. 

Minimaliseren van risico

Op deze manier minimaliseer je het risico op fouten en maak je het werk voor je mensen makkelijker. De software ondersteunt je proces en zet je ERP-systeem van AFAS in z’n kracht. Zo zorg je ervoor dat je primaire processen net zo goed geborgd zijn als je secundaire processen. 

Minimaliseren risico's calculatie productconfiguratie Mendix

Meer weten?

  • Bellen is het snelst; je bereikt ons op 0885888690. 
  • Komt dat niet uit? Laat je gegevens achter in het formulier en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.