Design workshop

Tijdens een design workshop gaan we één dag bij jou op locatie inhoudelijk aan de slag. We hebben verschillende sessies met collega’s van jouw business en IT.

Jullie zijn de experts van jullie processen en daar willen we vandaag alles over te weten komen. Daarna realiseren we een werkend prototype om de kracht van het platform aan te tonen.

ddots
ddots methode design workshop Mendix

Uitdiepen van business case

In de design workshop gaan we gezamenlijk aan de slag met de gekozen business case. Deze business case draait om het proces waarmee we met Mendix binnen zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk impact kunnen maken.

Het doel hiervan is het besparen van kosten, het verhogen van de omzet en/of het elimineren van risico’s. 

Onbenut potentieel software oplossingen met Mendix
Software oplossingen op maat met Mendix

Kansen en mogelijkheden

In de workshop gaan we de kansen en mogelijkheden voor de MVP (Minimum Viable Product) identificeren. In de ochtend verzamelen we de requirements: 

  • Hoe ziet jullie proces eruit
  • Met welke software wordt gewerkt
  • Welke taken worden softwarematig afgehandeld
  • Welke taken worden nog handmatig uitgevoerd
  • Waar loop je tegenaan
  • Hoe wil je het opgelost hebben

Scope bepalen en prototype bouwen

Op basis van deze informatie bepalen we het doel en de requirements van de MVP. Dit bespreken we met jullie team en zo bepalen we de definitieve scope van de MVP. In de middag bouwen we daadwerkelijk een werkend prototype. Je collega’s met een technische achtergrond kunnen live meekijken en precies zien wat we doen en hoe het werkt.

Aan het eind van de dag presenteren we de business case en het prototype. Zo krijg je duidelijk inzicht in de kracht en de mogelijkheden van het Mendix low-code softwareplatform. Dit prototype is tevens de basis voor ons voorstel, inclusief offerte en planning. 

Mendix Assist calculatie productconfiguratie ddots Mendix AFAS
ddots methode beheer training Mendix

Ook afzonderlijk inplannen

Deze workshop is onderdeel van het verkenningsproces, maar kan ook los gepland worden. Bijvoorbeeld als je nog twijfelt over Mendix en je eerst wil weten of dit echt iets voor jouw organisatie. Tijdens deze workshop zie je hoe Mendix werkt, welke waarde het kan bieden en dat helpt beslissen of je met Mendix aan de slag wil. 

Is jouw organisatie toe aan een designworkshop?

  • Bellen is het snelst; je bereikt ons op 0885888690. 
  • Komt dat niet uit? Laat je gegevens achter in het formulier en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.