Onze methode

Met het Mendix low-code softwareplatform ontwikkel je vanuit één platform verschillende applicaties die volledig aansluiten op jouw situatie. Daarmee haal je nog meer waarde uit AFAS en andere applicaties in jouw landschap.

ddots
ddots onze methode Mendix maatwerk software bedrijfsproces

Unieke proces automatiseren

Met Mendix automatiseren we een volledig bedrijfsproces, inclusief het unieke proces waar standaardsoftware onvoldoende aansluit. Zo elimineer je alle administratieve handelingen, reduceer je de kans op fouten, creëer je toegevoegde waarde en kan je je onderscheiden van de concurrentie.

Data vastleggen verhuur overzicht Mendix

Wat zijn de onderdelen van het ontwikkelproces?

ddots verkenning onze menthode mendix

Verkenning

We starten met een kennismaking met jouw organisatie en het verkennen van de verschillende kansen en uitdagingen die we met low-code applicaties kunnen oplossen.

  • Wat is de situatie?
  • Welke knelpunten zijn er?
  • Wat zijn de implicaties?
  • Welk effect heeft het als we dit oplossen?

Op basis van de uitkomsten bepalen we de eerste business case waardoor je op korte termijn kosten bespaart, omzet verhoogt of risico’s elimineert.

Let’s explore! 

Design workshop

In een design workshop gaan we inhoudelijk aan de slag. Deze workshop is onderdeel van het verkenningsproces, maar kan ook los gepland worden.

In deze workshop schuift onze consultant bij jouw organisatie aan tafel. We duiken we samen de inhoud in. We werken de scope en business case van de eerste applicatie uit en realiseren met elkaar een werkend prototype. Aan het eind van de dag presenteren we de uitkomst samen aan jouw stakeholders.

Let’s design! 

ddots methode design workshop Mendix
ddots methode implementatie mvp Mendix

Implementatie

Is jouw organisatie enthousiast en is het voorstel akkoord? Dan is het tijd voor de implementatie. Hiervoor stellen we een team samen met mensen van ddots en de product owners en domeinexperts van jouw organisatie. We bepalen gezamenlijk de MVP (Minimum Viable Product) en daarna ontwikkelen we de applicatie in nauwe samenwerking met jouw projectteam.

Let’s build! 

Scrum proces

Bij ddots werken we volgens het scrumproces. Dat begint met een design sprint waarin we gezamenlijk de backlog vullen en de verschillende vraagstukken uitzetten. Het scrumproces bestaat uit de sprint planning, daily stand-ups, product increments en de sprint review. Dit proces herhaalt zich tot de MVP klaar is voor oplevering.

Let’s launch! 

Scrumboard workflow Kanban bord Mendix
ddots methode beheer training Mendix

Beheer

Als de MVP eenmaal opgeleverd is en live gaat, begint het beheerproces. ddots verzorgt de support, monitoring en beheer op basis van jouw behoeften. We trainen jouw team zodat je makkelijk zelf kleine aanpassingen uitvoert. We denken met je mee over de vervolgstrategie om Mendix binnen de organisatie verder uit te rollen en het daarbij horende application lifecycle management.

Let’s manage! 

Portfolioworkshop

Na het succes van de eerste applicatie is het tijd om de vraagstukken voor de volgende applicaties te bepalen. Zo halen we het maximale uit jouw Mendix-licentie. Dit doen we in een portfolioworkshop samen met de stakeholders uit jouw organisatie. Welke knelpunten zijn blijven liggen en bieden kansen om met Mendix nóg meer waarde toe te voegen?

Lets create! 

ddots methode portfolioworkshop ontwikkelen Mendix

Kennismaken met Mendix

Ben je nieuwsgierig naar Mendix en wil je zelf ervaren hoe het werkt?
Check dan onze gratis trainingen.