Case

Bouw je CV in een Mendix app

ddots

In deze case ontwikkel je je CV in een Mendix applicatie die je vervolgens aan ons presenteert. Het stelt jou in staat om kennis te maken met het Mendix low-code softwareplatform en te toetsen of dit iets voor jou is. Daarnaast stelt het je in staat om iets over jezelf te vertellen, te laten zien dat je software kunt bouwen, én de verwachtingen van je opdrachtgever kunt overtreffen door er je eigen sausje aan toe te voegen. Aan het eind presenteer je de oplossing die je gemaakt hebt en beargumenteer je de keuzes die je gaandeweg hebt gemaakt.

Voorkennis

In de Mendix Academy heb je twee opties om de noodzakelijke voorkennis op te doen via learning paths. Verwacht je dat je het allemaal wel begrijpt, dan is Crash Course voor jou relevant. Wil je echt een goede basis hebben voordat je gaat bouwen, dan is Become a Rapid Developer voor jou relevant.

Wil je meer informatie over de werking van Mendix, raadpleeg dan de documentatie, het forum of de community.

 

Tenslotte moet je een Mendix-account aanmaken om aan de slag te kunnen gaan met het ontwikkelen van jouw applicatie. Er zijn geen kosten gemoeid met het aanmaken van een account of het ontwikkelen van de applicatie voor deze case.

Let op: het is de bedoeling dat je de app ontwikkelt en presenteert in Mendix Studio Pro. Het is dus nadrukkelijk niet de bedoeling dat je je app ontwikkelt met de online webstudio, genaamd Mendix Studio.

Aan de slag

Volg de onderstaande stappen om Mendix Studio Pro te installeren en de starter app te importeren. We hebben al een beginnetje voor je gemaakt in een Mendix app, zodat je snel aan de slag kunt.
  1. Maak gratis een Mendix account aan
  2. Download en installeer Mendix Studio Pro 9.12.7 of hoger
  3. Download de ddots case starter app
  4. Start Mendix Studio Pro en kies voor Import App Package om de ddots case starter app te importeren
    Kies voor New Mendix Team Server om kosteloos gebruik te maken van de faciliteiten die Mendix biedt voor het beheer van je app
  5. Nadat de app geïmporteerd is en Studio Pro opgestart is, kies in het menu voor Run / Run locally (F5)
  6. Kies in het menu voor Run / Responsive Web (F9) om jouw lokale versie van de app te bekijken

Wat er precies mogelijk moet zijn met de applicatie laten we over aan jouw persoonlijke creativiteit. Wel zouden we minstens een aantal zaken verwachten, waaronder:

Personalia en hobby’s

Opleidingen en diploma’s

Werkervaring en prestaties

Cursussen en certificaten

Data-management

Om structuur te geven aan jouw ontwikkelproces raden we je aan om gebruik te maken van de backlogfunctionaliteit die in de Mendix-portal tot je beschikking staat.

Deployment

Om de applicatie klaar te zetten voor je presentatie, publiceer je deze naar de Mendix Cloud. Daarvoor kan je gebruikmaken van de Sandbox-omgeving, waar je gratis applicaties kunt publiceren.

Presentatie

Tijdens jouw presentatie zien en horen we graag wat voor moois je gemaakt hebt. Je krijgt maximaal 30 minuten om ons mee te nemen in de applicatie die je ontwikkeld hebt, en de keuzes die je gemaakt hebt. Daarna is er voor je publiek de gelegenheid om vragen te stellen.

Belangrijk tijdens de presentatie is dat je het publiek beschouwt als jouw opdrachtgever, en dat je ze meeneemt in het ontwikkelproces en de keuzes die gemaakt zijn. Laat daarom zowel het eindproduct zien, als de achterkant van de applicatie in Mendix Studio Pro.

Tenslotte

Voel je niet gehinderd om tijdens het ontwikkelen vragen aan ons te stellen. Daarmee helpen we jou verder in je voortgang en geef je ons een kijkje in jouw ontwikkelproces.

Dit is jouw kans om te bevestigen dat jij uit het juiste hout gesneden bent om met Mendix fantastische software te ontwikkelen waar gebruikers blij van worden. Maak er dus vooral een feestje van en probeer op jouw eigen manier de verwachtingen te overtreffen.

Heel veel succes. We kijken uit naar wat voor moois je ontwikkelt. Go make it!